maandag 15 februari 2010

Met Riek naar London 1968-1970

In 1967 en 1968 is Riek, onze leerkracht Engels, met een stel leerlingen naar Londen geweest. En naar de zuidkust, beiden in een jeugdherberg. Met een stel ongeleide projectielen (pubers) die reis te kunnen maken zou nu niet meer verantwoord zijn. Maar ze deed het maar mooi! Ik bewaar er ook goede herinneringen aan.
Met de reis die ze in 1968 maakte, besloot ze toch maar oud-leerling Maarten ter Linden mee te nemen voor het overzicht en overwicht...(foto's Hella van Honschooten zw , Joost Houwaart kleur)Engeland 1968, bij de jeugdherberg in Alfriston.

Frans, Hella, Joost (foto Hella)

Joke Mulders en Renéé Kattewinkel aan de fish &chips (foto Joost)

Op de boot. "Hark" is Ruurd Hankel

Frans en Riek in de trein

Met z'n allen op het muurtje

Engeland 1968 (kleurenfoto's)Joost Houwaart:
Helemaal beneden: René Kattenwinkel en Joke Mulder, 2x Bushalte in Londen; ,Trein naar Hastings, Hella; en Trein naar Hastings, Maarten; , Strand, Joke + Maarten; Omgeving Hastings, Riek; Alfriston JeugdHerber: Maarten, Joke, René, Ruurd.
Volgorde van teksten kan niet kloppen, excuses.

Toelichting zwart-witfoto's:
Engeland 1969-1: Heenreis,  Engeland69-2: Het zelfde station als Engeland69-3; Engeland69-4 t/m 6: op het strand bij Portsmouth met een stel Engelse meiden die we daar of in de jeugdherberg ontmoet hadden. Cor (Riemersma) natuurlijk aan het acteren, verder in beeld Frank en Edwin (dacht ik). Engeland69-7: Omdat we bijna door ons geld heen waren zijn Cor en ondergetekende liftend terug naar Londen gegaan, na enige uren tevergeefs wachten is Cor er maar bij gaan zitten. Engeland69-8 en 9: Op de boot tijdens de terugreis, Hanneke en Edwin, als ik me de namen goed herinner.
Frank (Kouwenhoven?) op de boot;
Hanneke van Daalen

Cor Riemersma

Cor doet de klapstoelact, altijd succes.Cor RiemersmaOp 't muurtje bij de jeugdherberg in Alfriston.

Riek 'fly high' Obbink


Straatbeeld
-----------------------------------------------------------------------------------------

Robert Last
Verslag van de reis naar Engeland met Riek: 
(met foto's)  
                                                                                                                                            

Riek ging elk jaar in de zomervakantie met een aantal leerlingen naar Engeland, ik ben in 1969 en 1970 mee geweest. Op 4 augustus 1969 vertrokken wij vanaf het CS in Amsterdam met de trein naar Hoek van Holland. Het was een mooie zonnige dag. Van de leerlingen die met ons mee gingen herinner ik mij alleen nog de namen van Cor, Anton V. , Edwin A. Joost H. Hanneke van D. In Hoek van Holland gingen we met de boot naar Harwich en na 6 uur varen waren we in Engeland. Samen met Edwin A. en misschien nog wel iemand renden we naar elkaar schreeuwend over het perron. Ik herinner mij dat een van de oudere leerlingen hier iets van zei. In Harwich stapten wij op de trein naar Londen en daar verder met de Underground naar de jeugdherberg. Deze jeugdherberg was in een groot oud gebouw ergens midden in de stad. Samen met Cor, Anton V. en Edwin sliep ik op een kamer. Elke dag gingen we de stad bekijken, we zaten vaak op Trafalgarsquare bij het fontein en we zijn naar het British museum geweest. Na een aantal dagen vertrokken wij met de trein naar Portsmouth,  ook daar verbleven wij in een jeugdherberg. Onderweg hier naar toe werd ik ziek, ik had waarschijnlijk iets verkeerds gegeten en voelde mij twee dagen behoorlijk ziek en kon bijna niet eten. Van de warden van je jeugdherberg mocht ik niet binnen in bed blijven, het was een vrij onsympathieke man en overdag was de jeugdherberg gesloten. In Portsmouth zijn we met een paar leerlingen naar de bioscoop gegaan en hebben de film Herby gezien. Met een dubbeldekker bus gingen we naar de bioscoop. In de bus zongen wij een liedje op de wijs van “If I had a hammer” het had een tekst over de onsympathieke warden van de jeugdherberg. De andere passagiers van de bus vonden het niet zo leuk dat wij dit deden.  In Portsmouth zijn we ook nog een middag naar het strand geweest en keken we naar de Hoovercrafts die met veel herrie de verbinding met het Isle of Wight onderhielden. Op de tiende dag gingen wij weer terug naar Nederland. Bijgaand enkele foto’s van deze reis. Ik vond het ondanks dat ik een paar dage ziek ben geweest, een leuke vakantie, ook omdat ik na twee jaar Engelse les  van Riek nu ook mijzelf in Engeland verstaanbaar kon maken. Bijgaand wat foto’s van de reis.
Nu nog wat foto's van bovengenoemde reis:

Cor Riemersma, Hanneke van Daalen en Robert Last

de 2 rechtsbuiten: Hanneke van Daalen en Edwin A

Schone slaper

Portsmouth: Hanneke van Daalen bij de broekspijp van Joost Houwaart, terwijl Frank van Kouwenhoven toekijkt.

Aletta Stratmeijer, Hanneke van Daalen en Joost HouwaartGeen opmerkingen:

Een reactie posten